contact@preventa.mk
+389 2 6090 669

BioWhiten

Замислете си бисерно бели заби, лесно и безбедно избелени до перфекција во комодитетот на сопствениот дом. Идеја што можете да ја претворите во реалност со BioWhiten, прво и единствено биолошко средство за белење на заби во забна ординација, но што може да се користи и дома во консултација со стоматолог. Изборот е на потрошувачот!

 BioWhiten е прво биолошко и најбезбедно средство за блескава насмевка со кое при процесот на белење се ослободува голема количина на активна супстанца и дава брзи резултати. Средството е единствено кое може да се нанесе и на чуствителни заби, корисникот да нема несакани и непријатни чувства за време и по постапката за белење, а резултатите се гледаат уште по првиот третман.

 Основата за BioWhiten е специјално патентирана формула на алкален Н2О2, односно содржи ниско ниво на алкален хидроген пероксид со ph>7, за ефикасно белење и нано-хидрокиапатит, со кој се врши реминерилизирање на забите. Искуствата покажуваат дека средтсвото ги реминерализира забите со додаток на n-HAp, со што го зајакнува емајлот и ги исполнува микро-пукнатините и дентинските тубули.

 Со помоош на нано-технологија, BioWhiten го постигнува идеално ниво на алкална ph за белење забите. Средството за бење прави реминерализирање на забите и е успешно во различни случаи на дисколоризација на забите, од најмалата, до најизразената како последица на тетрациклин.

 BioWhiten не предизвикува непосакувана чувствителност на забите и од аспект на здрајето на забот е најбезбедно средство што се продава на македонскиот пазар. Од фирмата увозник, ПРЕВЕНТА ДООЕЛ -Скопје, објаснуваат дека ова е единствено биолошко средство, резулатат на иновативни истражувања за белење на забите од производителот BIODENT MEDICAL.

 

 BioWhiten е најефикасна и најздрава опција за забите и здравјето на пациентот, а сега е достапна и на македонскиот пазар.

BioWhiten

Home Whitening

(15)

2600.00 ден.

Повеќе

BioWhiten In-Office Whitening ULTIMATE

(213)

7900.00 ден.

4300.00 ден.

Повеќе

BioWhiten In-Office Whitening POWER HP 25%

(495)

4300.00 ден.

3900.00 ден.

Повеќе